Vi boktipsar och prickar av Göteborgarnas promenadguides 123 tips. All photos are my own /Hannele L.

20 april 2008

Saltholmen

Är det inte badsäsong, kan man ta en promenad i stället.Från spårvagnen kan man hitta en promenadsig till berget.Härlig bergspromenad med vacker utsikt.Märlig insprängd knappt badvänlig sjö med graffiti.Fin utsikt långt över Göteborgs hamn.
 
 Gammal rest av en lyspjäs högst upp. 
 
På toppan en rund rest av lyspjäs, lämplig picknickplats.Båtar och utsikt över Rivö, Asperö, Köpstadsö.Staketet dominerar, nakenbad på klippor på Smithska Udden med.Inte så trist på sommaren, fullt med folk.100-årskalas, jag nakenbadade här hela sommaren, när jag väntade mitt första barn. Tanterna satt på sina bestämda platser.

Långedrag

Det finns mycket att titta på och njuta av.Mysigt att gå vid Gamla hamnen bland alla fina hus.Alltid något att titta, Sveriges bästa laserseglare ute.Från bryggorna kan man se kanonerna på berget på Oscar II Fort.Mellan husen hittar man en stig mot berget.En trevlig promenadväg på berget med havsutsikt.En fin utsikt över hamnen och havet.En stor damm finns det bland husen.Många roliga lösningar på trädgårdar, som är lättskötta för att passa båtägare. Ofta 3-våningshus, för de dyra tomterna är små.

12 april 2008

Safjället

Elljusspåret i Safjället mitt i Mölndal är 2,5 km långt.Vid vedboden kan man hitta ved till grillning.Vid Ändendammen kan man grilla.Det finns tre dammar, Bergskanalen är en.Man kan hitta rester av fornborg uppe på berget.Salfjället är ett stort naturreservat.Man hittar flera gamla forntidsminnen.Det finns flera utsiktsplatser, här över Toltorpsdalen.